12:52 / 08.05.2024.

Autor: HRT

Humanitarna akcija “Korak po korak zajedno: Zagreb – Petrinja”, 12. svibnja 2024.

Humanitarna akcija “Korak po korak zajedno: Zagreb – Petrinja”

Humanitarna akcija “Korak po korak zajedno: Zagreb – Petrinja”

Foto: - / -

Potres kod Petrinje 2020. uz ljudske žrtve, nanio je značajne materijalne štete u pogođenim područjima. Uz sve strahote potresa Petrinja nema adekvatnu zdravstvenu skrb za oboljele od bolesti štitnjače.


Predsjednica Hrvatske udruge za bolesti štitnjače Verica Mešić po drugi put, uz prijatelje i članove Udruge, krenut će 12. svibnja 2024. rano ujutro (u 04:30 sati) sa zagrebačkih fontana i pješačiti od Zagreba do Petrinje oko 14 sati kako bi prikupila financijska sredstva za nabavku uređaja za ultrazvučnu dijagnostiku. Ovom humanitarnom akcijom potičemo zajednicu na solidarnost i podršku onima kojima je to najpotrebnije te omogućavamo da se osiguraju uvjeti za pravovremeno dijagnosticiranje bolesti štitnjače. Za kupnju ultrazvučnog color doppler uređaja potrebno je prikupiti 90.825,00 eura.


Kako bi se prikupilo dovoljno financijskih sredstava za nabavu uređaja za ultrazvučnu dijagnostiku važna nam je podrška HRT ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji.


Važnost ove hvalevrijedne humanitarne akcije prepoznali su i podržavaju:

- Ravnateljstvo civilne zaštite

- Grad Velika Gorica

- Grad Petrinja - gradonačelnica Petrinje, Magdalena Komes pridružit će se humanitarnom hodu u Brestu, ispred Društvenog doma

- Počasni predsjednik Hrvatske udruge za bolesti štitnjače: akademik Zvonko Kusić

- Predsjednik odbora Hrvatske udruge za bolesti štitnjače: prof. dr. sc. Drago Prgomet, specijalist otorinolaringolog

- Potpredsjednica Udruge: Ivana Habazin, proslavljena sportašica

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!