14:36 / 27.02.2017.

Autor: HRT

Radost CRVENIH NOSOVA za radost bolesne djece, nemoćnih i zaboravljenih

Crveni nosevi

Crveni nosevi

Foto: - / -

Projektom Radost CRVENIH NOSOVA za radost bolesne djece, nemoćnih i zaboravljenih promovirat će se donošenje smijeha bolesnima, nemoćnima i zaboravljenima.

Kratkim informativnim spotovima u ožujku CRVENI NOSOVI upoznat će građane sa svim dionicima na koje rad klaunovadoktora utječe: djecom na liječenju, roditeljima, medicinskom sestrom, liječnikom, bakom u domu za starije i nemoćne te donatoricom.

Rad klaunovadoktora primarno je usmjeren na djecu na liječenju, ali ako se dijete smije istovremeno to utječe na roditelja koji ga gleda, roditelji ponovno vide svoje sretno dijete u igri i radosti bez obzira što se nalazi u bolnici, ovaj trenutak osnažuje roditelje i pomaže im prebroditi teške trenutke.

Liječnicima je lakše liječiti djecu ako su ona i roditelji sretni i smireni, a radost i pozitiva svakako predstavljaju predah liječničkom osoblju. Teško pokretnim osobama u domovima za starije i nemoćne klaunovidoktori bude ugodna sjećanja te grade mostove prema svijetu mladosti. Rad CRVENIH NOSOVA ne bi bio moguće bez građana, donatora koji nesebičnim davanjem šire radost i pozitivan pristup životu čak i u najtežim situacijama. 


CRVENI NOSOVI u svibnju će obilježiti Međunarodni dan smijeha, ovaj put u Rijeci gdje će se družiti s građanima te promovirati misiju donošenja smijeha bolesnoj djeci, nemoćnim i zaboravljenima.  


Druženje s građanima, donatorima koji omogućuju rad klaunovadoktora nastavlja se i u srpnju kada će se CRVENI NOSOVI družiti sa Zadranima.

Klaunovidoktori CRVENIH NOSOVA konstantno se educiraju kako bi mogli donositi radost i smijeh u zdravstvene i socijalne ustanove. U rujnu je planiran nacionalni godišnji kamp klaunovadoktora s ciljem usavršavanja kako bi umjetnička izvedba u bolnicama bila što uspješnija i donijela još više smijeha i radosti bolesnoj djeci. Klaunovidoktori svoja umjetnička djela izvode pred djecom koja su bolesna, tužna i uplakana te im je stoga potrebna stalna edukacija koja ih osnažuje za rad u zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori, udruga za podršku ljudima koji su bolesni i pate, pomoću humora i životne radosti

Medulićeva 34, 10000 Zagreb

+385 1 561 32 81

www.crveninosovi.hr, info@crveninosovi.hr

IBAN: HR8624840081105480641

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!