14:53 / 14.02.2017.

Autor: HRT

#ponosisesobom baš kao i SOS Dječje selo Hrvatska već 25 godina!

SOS dječje selo

SOS dječje selo

Foto: - / -

Ove godine Udruga SOS Dječje selo Hrvatska slavi 25 rođendan. Proslavu naše obljetnice želimo podijeliti sa širom javnosti prikazom našeg bogatog i plodonosnog iskustva u radu s djecom, mladima i obiteljima, te dočarati i približiti značaj i ulogu naših SOS majki kao i svih drugih stručnjaka čiji je rad u našoj organizaciji rukovođen visokim standardima i temeljen na predanosti zajedničkom cilju – kvalitetnoj brizi o djeci i madima bez odgovarajuće roditeljske skbi.


Ovu veliku i važnu godišnjicu obilježit ćemo kampanjom pod nazivom „Ponosi se sobom“. Kroz medijsku kampanju, u kojoj će u središtu pažnje biti osobe koje su odrasle u skrbi Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, na živopisan i zoran način pokušat ćemo dočarati sadržaj i način našeg stručnog rada te prikazati rezultate koje smo postigli kroz uspjehe naše djece, sada samostalnih i odraslih osoba.

Vjerujemo da kroz svjedočanstva mladih ljudi koji su odrasli u okrilju skrbi naših SOS Dječjeg sela najbolje možemo prikazati kvalitetu i uspješnost našeg 25-togodišnjeg rada. Uz slogan „Ponosi se sobom“ želimo prenijeti osjećaj ponosa koji nas preplavljuje kada vidimo da su naša djece postala  samostalni i uspješni pojedinci te odgovorni članovi društvene zajednice.

U proteklih 25 godina našeg postojanja osigurali smo obiteljsko okružje i brinuli za odrastanje nekoliko stotina djece. Ovog trena imamo preko 40 mladih osoba koje su punoljetne, u procesu su potpunog osamostaljenja ili su već uspješno ostavile iza sebe one prve, najteže godine samostalnog života, završavaju studije, odrađuju pripravnički staž, marljivi su i odgovorni zaposlenici, a neki i roditelji.

Rezultati zajedničkih napora, kontinuirane i strukturirane pomoć i podrške stručnih djelatnika na svim razinama djelovanja – SOS Dječje selo, programi za mlade i nacionalni ured, vidljivi su nam svakodnevno, no kada zazvoni telefon, a s druge strane je, sada već odrasla osoba koja Vas samo želi pozdraviti i reći da je sretna i ispunjena, ma u kojoj god od ovih faza života se nalazila, onda ponosu nema kraja.

Osim obilježavanja godišnjice našeg rada cilj kampanje „Ponosi se sobom“ je informiranje i podizanje razine svijesti građana o radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, regrutacija novih prijatelja i donatora SOS Dječjeg sela Hrvatska kao i poticanje građana da nam pomognu ostvariti našu viziju i misiju i time pridonesu boljem i kvalitetnijem životu djece i mladih bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi.

Sama kampanja komunicirat će se putem svih medijski dostupnih kanala, uz naglasak na televiziju. Kroz pažljivo osmišljen scenarij televizijskog spota želimo poslati poruku da se svaka osoba treba ponositi sobom.

 Želimo naglasiti da se Udruga SOS Dječje selo Hrvatska ponosi rezultatima svog predanog i kvalitetnog rada tijekom proteklih 25 godina, baš kao što se i naši mladi, koji su odrasli u skrbi SOS Dječjih sela, danas s pravom mogu ponositi sobom i svojim životnim uspjesima.

Također,cilj nam je poslati poruku našim sugrađanima da njihov doprinos našem radu u brizi za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi putem donacija predstavlja čin dobrote i pomaganja zbog kojeg mogu biti ponosni na sebe i svoj doprinos kvaliteti života djece i mladih. U tu svrhu, kao kanal za donacije biti će na raspolaganju broj humanitarnog telefona.

Pored TV spota naša će se kampanja komunicirati on-line kanalima te putem društvenih mreža. Cijelu kampanju obilježit će i dva, za nas, velika događanja. Jedno će se održati 25. svibnja u SOS Dječjem selu Ladimirevci, gdje ćemo proslaviti 20. godina njegovog postojanja. Kruna i svečana završnica cijele kampanje zamišljena je uz veliku proslavu u Muzeju suvremene umjetnosti 5. listopada 2017. godine.

Tamo ćemo, uz prigodni program naše djece i mladih, na poseban način zahvaliti svim čelnim ljudima Udruge, kao i vjernim partnerima i prijateljima koji podupiru naš rad tijekom proteklih 25 godina našeg postojanja i djelovanja na području Hrvatske. Uz ove aktivnosti pokušat ćemo se uključiti i u neka od javnih događaja koje je Grad Zagreb predvidio u ovoj godini.

Pozivamo sve ljude velikog srca da nam se pridruže u našoj radosti postojanja i doprinosa kvaliteti života djece i mladih. Budite ponosni s nama na našu djecu i mlade!  


Za više informacija posjetite nas na:  www.sos-dsh.hr 

SOS Dječje selo Hrvatska, Zavrtnica 5/III, 10000 Zagreb

Tel.:+385 (0)1 461 00 66 ; Fax:+385 (0)1 461 82 08

e-mail: info@sos-dsh.hr 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!