15:47 / 16.02.2017.

Autor: HRT

Osigurajmo im dom jer oni ne mogu živjeti sami

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama

Foto: - / -

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama slavi 60 obljetnicu postojanja 16. svibnja 2017. godine u Velikoj dvorani Vatroslav Lisinski. 



Pokroviteljstvo nad obilježavanjem 60. obljetnice Saveza prihvatili su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. 


U programu će nastupati osobe s intelektualnim teškoćama s Brodskim tamburaškim orkestrom i gostima iznenađenja.U programu će biti predstavljena monografija  povodom 60 obljetnice djelovanja saveza i dodjela priznanja zaslužnim pojedincima.


Povodom ove velike obljetnice želimo preko HRT-ovog projekta kroz redovite emisije HRT i /ili kroz organizirani koncert s isticanjem humanitarnog broja skupiti sredstva za udruge iz pet naših regija (Ploče, Šibenik, Slavonski Brod, Ludbreg, Pula) kako bi se na tim područjima osigurao dom za samostalno stanovanje i renoviranje stana u vlasništvu Saveza.

Prikupiti sredstva želimo kako bi osigurali uvjete da osobe s intelektualnim teškoćama ostanu u  zajednici u kojoj žive ukoliko ne mogu živjeti u obitelji ili im osigurati  mogućnost dolaska u dnevni boravak ukoliko žive u obitelji a ne mogu ostati sami kod kuće.

Svaka udruga iz Ploča , Šibenika, Slavonskog Broda, Pule i Ludbrega sredstva će iskoristiti za kupnju ili renoviranje kuća i stanova. Savez ima u vlasništvu stan u Zagrebu, ulica Marijana Derenčina br 8 koji je derutan i star pa ga treba preurediti za boravak  roditelja koji dolaze u Zagreb sa svojom djecom na liječenje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!