14:50 / 16.02.2017.

Autor: HRT

Kruh za poslije

Udruga Portal dobrote

Udruga Portal dobrote

Foto: - / -

Naša krovna humanitarna inicijativa bez roka trajanja je KRUH ZA POSLIJE u kojoj prilikom uobičajene kupnje u svojoj lokalnoj pekarnici možete uplatiti kruh za nekoga tko si to ne može priuštiti. Kruh za poslije trenutno traje već gotovo četiri godine, a provodi se na petstotinjak prodajnih mjesta u Hrvatskoj.


Proširila se i u susjedne nam BiH, Sloveniju, Crnu Goru, Srbiju i Slovačku. Na ovaj način godišnje se podijeli 250 000 kruha, a 700 obitelji dnevno dobije ovu namirnicu na stol.

Nadovezujući se na novinske napise o gladnoj djeci u školama, odlučili smo osobno provjeriti situaciju i u razgovoru s nekolicinom ravnatelja osnovnih škola potvrđena nam je istinitost napisa. U prosincu 2014. godine pokrenuli smo akciju prikupljanja novčanih donacija za obroke djeci u školama DA NITI JEDNO DIJETE U HRVATSKOJ NE BUDE GLADNO.

Cilj je bio pomoći onim skupinama djece koja nisu u programu socijalne skrbi iz razloga što im roditelji rade, ali mjesecima ne primaju plaću, pod ovrhama su, iz mnogobrojnih su obitelji s malim primanjima...

HRT nas je tijekom 2015. godine maksimalno podržao kroz humanitarno medijsku kampanju UZ NAS NISTE SAMI. Rezultat: Ministarstvo socijalne politike i mladih osiguralo je sredstva iz državnog proračuna i 17500 djece je dobilo besplatne obroke u školskoj godini 2015/2016. U školskoj godini 2016/2017 u projekt besplatne prehrane uključeno je 23000 djece.

Unatoč velikoj brojci djece uključene u projekt svim mališanima u potrebi nije osiguran besplatan obrok. Članovi Humanitarne udruge Portal Dobrote koji su i sami roditelji, ali prije svega borci za neku bolju Hrvatsku, ponovno pokreću akciju „Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“ s ciljem osiguravanja besplatnih obroka upravo za te  mališane.

Želja nam je da djeca što prije sjednu za stol zajedno sa svojim školskim prijateljima i s veseljem pojedu topli obrok koji je, na žalost, nekima i jedini topli obrok u danu!

Medijskim putem, uz poruku djeci, želimo poslati poruku roditeljima, nastavnicima, lokalnim samoupravama i državnim institucijma, ali i cijeloj zajednici da u rješavanju problema moramo sudjelovati svi bez iznimke i da nitko neće probleme riješiti umjesto nas.

broj žiro-računa: HR1624020061100718880

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!