16:00 / 02.03.2020.

Autor: HRT

Javni poziv za humanitarne akcije u 2020.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pozivaju se svi zainteresirani da Povjerenstvu za humanitarne akcije HRT-a dostave svoje prijedloge o humanitarnim akcijama u 2020. godini, a u ostvarenju kojih očekuju sudjelovanje HRT-a.

Povjerenstvo HRT-a traži od zainteresiranih da dokumentirano udovolje sljedećim kriterijima:

a) humanitarna akcija mora imati stvarno i simbolično značenje za društvo u cjelini,

b) akcija mora afirmirati HRT kao stvaran i simboličan subjekt humanitarnosti,

c) akcija mora javno poticati institucije i građane na rješavanje općih humanitarnih i općedruštvenih zadaća,

d) akcija ne smije promicati bilo koji politički, gospodarski ili drugi pojedinačni interes,

e) vanjski subjekti koji sudjeluju u akciji moraju uživati nesporan javni ugled i moralni kredibilitet.

Prijedlog za sudjelovanjem HRT-a u humanitarnoj akciji mora biti dokumentiran te mora sadržavati opće podatke o podnositelju zahtjeva, o svrhovitosti humanitarne akcije s dokumentiranim obrazloženjem o udovoljavanju propisanim kriterijima.U slučaju odabira, podnositelj zahtjeva dužan je na vrijeme regulirati sve obveze u skladu sa Zakonom o humanitarnoj pomoći i ostalim pozitivnim propisima RH.

Dokumentacija koja se prilaže mora biti na hrvatskom jeziku.Povjerenstvo ima pravo tražiti dopunu dokumentacije te dodatna obrazloženja i objašnjenja.

Dokumentaciju dostaviti u pisanom obliku u službu Expedit HRT-a uz naznaku ''Javni poziv za humanitarne akcije - ne otvarati'' na adresu: Prisavlje 3, 10000 Zagreb i na e-adresu: humanitarno@hrt.hr

Rok za dostavu ponuda: 1. travnja 2020. do 10 sati

Upute vezane za javni poziv mogu se zatražiti na: 01/634-3057 od 9 do 14 sati za vrijeme trajanja poziva i na e-adresi humanitarno(at)hrt.hr

Povjerenstvo će najkasnije mjesec dana od zaključenja javnog poziva uputiti prijedlog odluke glavnom ravnatelju HRT-a na konačno odlučivanje te najkasnije petnaest dana nakon odluke glavnog ravnatelja HRT-a o tome obavijestiti podnositelja zahtjeva.

Povjerenstvo za humanitarne akcije HRT-a

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!