09.02.2017.

Zaklada Hrvatska kuća disanja


 

Zaklada „Hrvatska kuća disanja“ osnovana je od strane Hrvatskog torakalnog društva u suradnji s Gradom Zagrebom u svrhu promicanje  zdravlja dišnog sustava i trajne skrbi za napredak znanosti i struke na ovom području u Gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj te potpora razvoju i opremanju odjela i ustanova koje se bave dišnim bolestima.

Najvažnija zadaća je informiranje i educiranje građana o sprječivosti bolesti dišnog sustava i važnosti njihove aktivne uloge u prevenciji odnosno ranom prepoznavanju, uklanjanju i pravovremenom uključivanju u liječenje i suzbijanje čimbenika rizika, a posebno o važnosti prestanka pušenja.

Zaklada je ujedno i potpora koordinaciji stručnih, znanstvenih i javnozdravstvenih aktivnosti  radi promicanja zdravlja dišnog sustava te u borbi protiv pušenja.
 
Cilj nam je i unapređenje stručne i znanstvene suradnje zaklade s europskim i američkim udruženjima liječnika s područja respiracijske medicine kao i znanstvenim institucijama.

Zaklada će biti podrška educiranju i koordinaciji liječnika, medicinskih sestara i ostalih profesionalaca, kao i pravnih osoba koje se izravno ili neizravno bave respiracijskom medicinom.


Zaklada Hrvatska kuća disanja

Duljaninova 3,10000 Zagreb

Tel: 01 455 0299

Email: akomljenovic@hrvatskakucadisanja.hr

www.hrvatskakucadisanja.hr