25.07.2017.

Zagrebačko dijabetičko društvo


 

Zagrebačko dijabetičko društvo neprofitna je Udruga osnovana 1998. godine od strane nekolicine vizionarskih medicinskih djelatnika i angažiranih osoba oboljelih od šećerne bolesti.
 

Društvo slijedeće godine obilježava 20 godina kvalitetnog i profesionalnog rada, značajan broj odrađenih projekata, pedesetak aktivnih volontera i preko 1.800 članova.
  
Okuplja osobe oboljele od dijabetesa tipa I (osobe s poremećenim mehanizmom regulacije šećera u krvi koje uzimaju inzulin), osobe oboljele od dijabetesa tipa II (osobe s poremećenim mehanizmom regulacije šećera u krvi koje se reguliraju uz pomoć dijete ili tableta), roditelje djece oboljele od dijabetesa tipa I kao i podupiruće članove. Društvo također djeluje na osvještavanju javnosti o različitim aspektima i potrebama brige o osobnom zdravlju.
  

Unutar Zagrebačkoga dijabetičkog društva djeluju tri kluba:
Klub Poček
koji je fokusiran na oboljele od dijabetesa tipa II, Klub roditelja koji okuplja roditelje djece oboljele od šećerne bolesti, te Klub mladih koji okuplja mlađe osobe oboljele od inzulinski ovisnog dijabetesa.  

Udruga provodi 12-tak projekata godišnje, izdaje godišnje 4 broja časopisa ZADI (Zagrebački dijabetičar), održava web stranicu www.zadi.hr , www.tip2.info , društvenu stranicu www.facebook.com/ZagrebackoDijabetickoDrustvo , te ima svakodnevno otvorena vrata za svoje članove.


Značajniji kontinuirani projekti Udruge su: 

- Obiteljsko savjetovalište za tip 1 i tip 2 osobe oboljele od šećerne bolesti te njihove obitelji;

- Obiteljski kamp „Dijabetes bez granica i predrasuda“ za djecu i roditelje;

- Časopis ZADI (4 broja u godini) 

- Svjetski dan šećerne bolesti 14. studeni 

- Medicinska i Psihološka predavanja i individualna savjetovališta; 

- Edukacija kao temelj osobne odgovornosti (niz tečajeva, radionica i predavanja); - Preventivne kontrole razine GUK-a građanima;

- Rekreativno vježbanje i hodanje.Naša je Misija kvalitetno i kontinuirano djelovanje, s ciljem unapređivanja osobnog, zdravstvenog, socijalnog i društvenog aspekta vezanog uz osobe oboljele od šećerne bolesti. Vjerujemo da Udruge koje okupljaju oboljele od šećerne bolesti imaju svoje mjesto i značajnu ulogu u zdravstvenom sustavu Hrvatske, uz medicinske ustanove, državne ustanove i pojedince. Moto Društva je ''Vaše zdravlje je u Vašim rukama''.


Zagrebačko dijabetičko društvo 

Adresa: Ilica 48, Zagreb 

Kontakt telefon: 01/ 4847-429  

Mobitel: 091/ 4847429  

Mail: info@zadi.hr 

Predsjednica: Prim. mr. sc. Manja Prašek, dr. med.

Web adresa: www.zadi.hr 

Facebook: www.facebook.com/ZagrebackoDijabetickoDrustvo 

IBAN: HR0323600001101555499