03.06.2013.

Za Palčiće prikupljeno gotovo 750 tisuća kuna


 

U subotu 1. lipnja završnom emisijom „Uz nas niste sami: Palčić gore“ u večernjem terminu, okončan je drugi ovogodišnji humanitarni tjedan posvećen humanitarnoj akciji „Palčić gore“ Kluba roditelja nedonoščadi „Palčići“.

U prelijepom ambijentu studija 10 - Anton Marti, nastupili su brojni glazbenici, a u studiju 9 -  Angel Miladinov, brojne osobe iz javnog života sudjelovale su u radu pozivnog centra. Za vrijeme emisije zaprimljeno je gotovo 120 tisuća telefonskih poziva, a zahvaljujući pozivima, uplatama na žiro račun i donacijama, za vrijeme humanitarnog tjedna, prikupljeno je gotovo 750 tisuća kuna.

U humanitarnoj večeri kroz  priredbu su vas vodili i s brojnim gostima razgovarali voditelji: Karmela Vukov Colić, Sanja Kocijančić Petričević, Nevena Rendeli, Melita Hrengek, Davor Meštrović i Frano Ridjan, a značajan dio emisije bio je posvećen i razgovorima sa stručnim osobama te roditeljima prijevremeno rođene djece, koji su ukazali na probleme s kojima se svakodnevno susreću.

Caritas je pokrenuo akciju gradnje stambene zgrade za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti dom

Pozivaju se svi zainteresirani da Povjerenstvu za humanitarne akcije HRT-a dostave svoje prijedloge za 2019. godinu.

IBAN    HR1423400091110343166
Poziv na broj                        07015