18.05.2015.

Za osmijeh djeteta u bolnici


 

U velikoj humanitarnoj akciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske "Za osmijeh djeteta u bolnici" koju je podržala Hrvatska radiotelevizija tijekom humanitarnog tjedna i koncerta pozivima gledatelja u pozivni centar sakupljeno je 781.922  kune. 

Ta će sredstva omogućiti nabavu sklopivih kreveta i stolaca za roditelje te opremanje prostora za boravak roditelja u bolnici tijekom hospitalizacije djeteta. U akciju opremanja bit će uključeno svih 37 bolnica u Hrvatskoj.  

Ravnatelj HRT-a Goran Radman objavio je da već nakon pola sata trajanja emisije prikupljeno 300 tisuća kuna. Prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić, predsjednica Saveza društva naša djeca Hrvatske zahvalila je HRT-u na sudjelovanju u akciji i uputila čestitke uz Dan HRT-a.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je kako moramo omogućiti djeci da u teškim trenucima boravka u bolnici imaju priliku biti sa svojim dragima. Kao majka i roditelj ne znam kako bih se osjećala kad bih djete ostavila u bolnici i mogla ga posjećivati samo nekoliko sati dnevno, rekla je predsjednica. 

Osim predsjednice, na humanitarni broj telefonau emisiji su se javljale brojne poznate osobe iz javnog života - zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ministar Vedran Mornar i ravnatelj HRT-aGoran Radman. 

Stručnjaci, liječnici i volonteri iznosili su svoja iskustva. U emisiji su sudjelovala i djeca crtajući i gradeći od raznih materijala idealnu bolnicu, a u glazbenom programu nastupile su stare ali i nove glazbene zvijezde.

Te nove glazbene zvijezde došle su nam iz popularnog The VoiceaNina Kraljić, Mateo Resman, Marin Jurić Ćivro, Jure Brkljača, Alen Bićević, Ema Gagro i Ana Opačak. Njima su se pridružila i provjerena imena hrvatske glazbene scene: Jacques Houdek, Tony Cetinski, Petar Grašo, Vanna i Ivana Kindl.

Voditeljima priredbe, Karmeli Vukov ColićMeliti HrengekUršuli Tolj i Dušku Ćurliću, u čast obilježavanja Dana HRT-a, pridružile su se i dobro poznate voditeljske legende Željka Fatorini, Ksenija Urličić i Vesna Spinčić Prelog.

Akcija je dio humanitarnog projekta HRT-a "Uz nas niste sami", a održana je na rođendan Hrvatske radiotelevizije (89 godina radija i 59 godina televizije).

 

 

 

 

Caritas je pokrenuo akciju gradnje stambene zgrade za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti dom

Pozivaju se svi zainteresirani da Povjerenstvu za humanitarne akcije HRT-a dostave svoje prijedloge za 2019. godinu.

IBAN    HR1423400091110343166
Poziv na broj                        07015