21.10.2013.

Uspjeh projekta "Ne mogu mi(je)njat boju neba"


 

Humanitarnim koncertom u studiju HRT-a na Prisavlju u subotu je održana svečana završnica humanitarnog projekta „Uz nas niste sami“. U sklopu projekta od 14. do 19. listopada HRT je medijski pratio i podržao akciju "Ne mogu mi(je)njat boju neba" Udruge za sindrom Down Međimurske županije.

Tijekom koncerta organiziran je pozivni centar u kojem su se osobe iz javnog života javljale na humanitarni telefon, a čime je u više od 82 000 poziva donirano 415.000,00 kuna.

Uz to, međimurska županija kao partner projekta ustupila je zemljište veličine 2000 četvornih metara vrijedno oko 600.000,00 kuna, potvrdio je u programu međimurski župan Matija Posavec. Cilj projekta je prikupiti sredstva za osnivanje Regionalnog centra za djecu s posebnim potrebama u Međimurskoj županiji, a koji bi brinuo o potrebama djece iz Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije.

Na humanitarnom koncertu nastupili su Tamburaški orkestar HRT-a, Ladarice, Cinkuši, Komedija, Renata Sabljak, Žiga, Antonija Šola, na harmonici Marian Krajina, ENI, Kazalište sjena i Step by step.

Voditelji programa bili su Karmela Vukov Colić, Robert Zuber, Melita Hrengek, Sanja Kocijančić Petričević, UršulaTolj, Monika Lelas i Frano Ridjan.

 

 

 

 

 

 

 

Caritas je pokrenuo akciju gradnje stambene zgrade za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti dom

Pozivaju se svi zainteresirani da Povjerenstvu za humanitarne akcije HRT-a dostave svoje prijedloge za 2019. godinu.

IBAN    HR1423400091110343166
Poziv na broj                        07015