21.10.2013.

Uspjeh projekta "Ne mogu mi(je)njat boju neba"


 

Humanitarnim koncertom u studiju HRT-a na Prisavlju u subotu je održana svečana završnica humanitarnog projekta „Uz nas niste sami“. U sklopu projekta od 14. do 19. listopada HRT je medijski pratio i podržao akciju "Ne mogu mi(je)njat boju neba" Udruge za sindrom Down Međimurske županije.

Tijekom koncerta organiziran je pozivni centar u kojem su se osobe iz javnog života javljale na humanitarni telefon, a čime je u više od 82 000 poziva donirano 415.000,00 kuna.

Uz to, međimurska županija kao partner projekta ustupila je zemljište veličine 2000 četvornih metara vrijedno oko 600.000,00 kuna, potvrdio je u programu međimurski župan Matija Posavec. Cilj projekta je prikupiti sredstva za osnivanje Regionalnog centra za djecu s posebnim potrebama u Međimurskoj županiji, a koji bi brinuo o potrebama djece iz Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije.

Na humanitarnom koncertu nastupili su Tamburaški orkestar HRT-a, Ladarice, Cinkuši, Komedija, Renata Sabljak, Žiga, Antonija Šola, na harmonici Marian Krajina, ENI, Kazalište sjena i Step by step.

Voditelji programa bili su Karmela Vukov Colić, Robert Zuber, Melita Hrengek, Sanja Kocijančić Petričević, UršulaTolj, Monika Lelas i Frano Ridjan.