17.03.2017.

Udruga profesor Baltazar


 

Udruga profesor Baltazar osnovana je radi očuvanja i promidžbe branda Profesor Baltazar kao društveno odgovornog branda, te promidžbe vrijednosti znanja, kreativnosti i poštenja koje brand simbolizira.

Aktivnosti koje provodi imaju za cilj promicanje i poticanje znanja i inovativnosti u bazičnim i primijenjenim znanostima, stvaralaštva i kreativnosti u umjetničkim područjima i kulturi, te promociju društveno odgovornog poslovanja, socijalnog poduzetništva i načela održivog razvoja.

Projekt senzibilizacije i edukacije javnosti o važnosti obnovljivih izvora energije proizašao je iz petogodišnjeg rada Udruge profesor Baltazar na organizaciji manifestacije popularizacije znanosti Zanstveni piknik. Skupština Udruge profesor Baltazar je na svojoj sjednici 30. studenog 2016. donijela odluku da će organizacija 6. Znanstvenog piknika u svibnju 2017. u Zagrebu i edukativni projekt Obnovljivi izvori energije koji ćemo provoditi kroz cijelu godinu biti osnovne aktivnosti udruge za 2017.

Za provedbu edukativnog projekta senzibilizacije javnosti o važnosti obnovljivih izvora energije kao komunikator će se koristiti lik Profesora Baltazara. Profesor Baltazar glavni je junak legendarnih crtanih filmova, simpatični znanstvenik koji rješava probleme svojih sugrađana uz pomoć kompliciranog stroja, a zapravo uz maštu i puno pozitivne energije.

Osnovni komunikacijski alat projekta bit će serija edukativnih TV spotova u dokumentarnoj tehnici u kombinaciji s animiranim likom – svaki u trajanju od 30 sekundi – kroz koje će profesor Baltazar kao komunikator i voditelj obraditi različite teme iz područja obnovljivih izvora energije.