06.12.2011.

Taekwondo klub „Susedgrad sokol“


 

Glavna aktivnost kojom želimo postići naš cilj je sustavan, stručan i pedagoški proveden taekwondo trening i trening sportske rekreacije. Koristeći sport kao sredstvo nastojimo agresivnost mladih usmjeriti na trening i sportska borilišta te tako mladima približiti stvarne vrijednosti života. Ono najbitnije u tom trenažnom procesu jest mogućnost da se različite vrijednosti i norme naučene u sportskom ambijentu mogu prenijeti na stvarni društveni život.

Pri tome u svaku akciju nastojimo uključiti što više roditelja jer nam je zajedničko sudjelovanje u odgoju i očuvanje obiteljske zajednice od izuzetne važnosti.

Ovakav sveobuhvatni program uz voditelje i volontere, zahtijeva sudjelovanje stručnih osoba i to defektologa, sociologa, psihologa, pedagoga te zdravstvenih djelatnika.

U programu pomažu i druge sportske udruge (slobodno penjanje na stijene, planinarstvo itd.), od kojih bismo izdvojili suradnju sa Športskim društvom Podsused, Športskim društvom veterana domovinskog rata, udruga Vrapčanke (udruga za izučavanje i promoviranje narodnih običaja i glazbe), kao i osnovnim školama: O.Š. Gornje Vrapče, O.Š. Dragutin Tadijanović, O.Š. Šestine, O.Š. Špansko-Oranice, te lokalnom samoupravom.

Posebno ističemo suradnju sa savjetovalištem „Luka Ritz“ započeli smo u travnju ove godine te ju nastavljamo razvijati kroz projekte i programe istih ciljeva.


Službena stranica kluba: www.tkd-susedgrad-sokol.hr
Službena stranica savjetovališta: www.savjetovaliste.hr