30.05.2011.

Ruka dobrote


 

Udruga Ruka dobrote utemeljena je od strane Matice hrvatske, Apriori komunikacija te uglednih pojedinaca s ključnom misijom pružanja potpore nezbrinutoj i napuštenoj djeci u Republici Hrvatskoj.

Zahvaljujući skrbi države, crkve i ponekih humanitarnih organizacija, više od 1300 djece smješteno je u 33 doma u Hrvatskoj. Udruga Ruka dobrote u suradnji s Hrvatskom televizijom, Hrvatskim radijem 2, Večernjim listom, Tiskom i Tisak medijom pokreće humanitarnu akciju pod istim nazivom Udruge - „Ruka dobrote“.

Cilj akcije je prikupiti financijska sredstva kako bi se djeci u domovima povećao mjesečni džeparac. Želimo naglasiti da se radi o djeci do 18 godina kojima u ovom trenutku pripada samo 3.99 kuna dnevno. 

Snimljena je i pjesma Ruka dobrote, gdje je više od 20 hrvatskih glazbenika dalo je svoj glas za „band aid“. Reprezentacija Vatrenih ponovo se sastaje, a dokumentarnim filmom „Heroji“ želimo upoznati vodeće gospodarstvenike i obrtnike vašeg grada s pričom o malim herojima, pričom o djeci i njihovim odgajateljima kako bi se i oni prema svojim mogućnostima uključili u humanitarnu akciju.