08.02.2017.

Pokretanje Društvenog poduzetništva


 

Udruga Srce želi stvoriti uvjete za pokretanje Društvenog poduzetništva, gospodarske djelatnosti proizvodnje jednostavnih slastica i jela koje bi proizvodile osobe s invaliditetom i posluživale uz tople napitke i prirodne čajeve i sokove u prostoru vlastitog Showrooma.

Na taj način bi im se omogućilo da postanu punopravni članovi društva te uz podršku radnih i osobnih asistenata ostvare svoje potencijale. Osobe s invaliditetom nakon završetka školovanja uglavnom ostaju prepušteni sami sebi i obiteljima i nemaju mogućnosti za samoostvarenjem kroz rad jer nisu konkurentni tržištu rada, nedostaje im radnog iskustva te su za njihovo zapošljavanje potrebne brojne prilagodbe od strane njih ali i od strane poslodavaca.

Za ovaj projekt potrebno je razviti poduzetničke kompetencije, unaprijediti znanje i vještine zaposlenika, osobnih i radnih asistenata, menadžmenta te samih osoba s invaliditetom. Preduvjet za uspješno poslovanje i održivost je razvoj cjelokupnog poslovnog modela, razvoj samih proizvoda, promociju i osnivanje društvenog poduzeća unutar Udruge Srce. Za uspješnost projekta posebna pozornost mora se staviti na razvoj konkurentnih  proizvoda i istraživanju tržišta za što će se koristiti tzv. LEAN pristup tj. radit će se na pilotiranju proizvoda (tržištu će se u nekoliko navrata ponuditi kreirani testni proizvod) kako bi se što preciznije odgovorilo na zahtjeve korisnika.

Razvojem i poticanjem društvenog poduzetništva kao inovativne ideje na području grada omogućilo bi se zapošljavanje osoba s invaliditetom, njihovih radnih asistenata te stručnjaka iz područja prehrambene biotehnologije. Isto tako projekt izravno doprinosi na prepoznate zapreke na lokalnoj razini: manjak poduzetničkih vještina, slabu vidljivost i svijest o društvenom poduzetništvu i nisku stopu zaposlenosti ranjivih skupina.

Obzirom na nestabilno financiranje Udruga za provedbu projekta potrebna su značajan financijska sredstva koje već i do sada prikupljamo na razne načine.

Jedan je organizacija 7. koncert „Za Srce“  koji će svojim humanitarnim nastupom podržati estradne zvijezde.  U prvoj polovici godine započeti će inicijalni pregovori s izvođačima koji će se profilirati kroz ljetne mjesece te krajem kolovoza/početkom rujna biti definirani. 

U rujnu će biti raspisan Javni poziv za volontere, izraditi plakat i audio materijal za promociju, video materijali za facebook i web stranicu, poziv medijima te biti odaslana pošta prema pravnim/poslovnim subjektima u svrhu prikupljanja donacija za ostvarenje cilja koncerta.

Prije početka akcije biti će prikupljene sve potrebne dozvole: dozvola Grada o korištenju sportske dvorane, prijava manifestacije MUPu i HDS Zampu, osigurani volonteri i hitna služba te sva tehnička i druga oprema i dokumenti potrebni za održavanje manifestacije. 

Promocija ovakvog događaja od iznimne je važnosti za lokanu zajednicu i naše članove, a obzirom da se odvija već tradicionalno i kontinuirano znak je podrške građana te senzibilizacije javnosti o mogućnostima, pravima i obvezama osoba s invaliditetom.

Udruga "Srce"

Petra Preradovića 3

10380 Sveti Ivan Zelina

OIB: 74744681525; 

IBAN: HR6723600001101845153; 

e-mail: info@udruga-srce-zelina.hr

tel/fax (ured): 01/2060-462; 099/301-3930; 098/ 507-807; 092/131-3050

Caritas je pokrenuo akciju gradnje stambene zgrade za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti dom

Pozivaju se svi zainteresirani da Povjerenstvu za humanitarne akcije HRT-a dostave svoje prijedloge za 2019. godinu.

IBAN    HR1423400091110343166
Poziv na broj                        07015