19.11.2012.

Palčići prikupili gotovo 800 000 kuna!


 

U sklopu akcije 'Palčić gore' Kluba roditelja nedonoščadi 'Palčići', kojoj je medijsku potporu u 2012. godini pružio HRT projektom 'Uz nas niste sami' do sada je prikupljeno gotovo 2 milijuna kuna, točnije 1.970.796kn.

Na koncertu 16. studenog u KC Dražen Petrović u kojem su sudjelovale brojne poznate osobe iz javnog života, a koji je kruna ovogodišnje borbe za Palčiće, telefonskim pozivima i donacijom sredstava prikupljeno je 790.796 kn.

I dalje se očekuju brojne uplate na žiro račun akcije 'Palčić gore', koja se nastavlja sve do kraja 2013., a ima za cilj, medicinskom opremom za pomoć prijevremeno rođenoj djeci, opremiti sva rodilišta u RH.

Uoči Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju djece, 17. studenoga, humanitarni telefonski broj nazvalo je oko 103 tisuće građana, kojima su se u pozivnom centru javljale poznate osobe iz javnog, društvenog, kulturnog i političkog života Hrvatske.

Novootvorenom Odjelu za neonatologiju Kliničke bolnice Sveti Duh, u sklopu te akcije, donirana su dva intenzivna inkubatora i respirator, ukupne vrijednosti 460 tisuća kuna, a Splitska banka donirala je 212 tisuća kuna za dva inkubatora u Rijeci i Osijeku.


Od uključenja HRT-a u humanitarnu akciju „Palčić gore“ do danas prikupljeno je gotovo 2.000.000,00 kn , a opremljene su medicinskom opremom: 
- OB Dubrovnik - Reanimacijski topli stolić
- KBC Zagreb - Aparat za terapijsko pothlađivanje kojipomaže u razvoju djece koja su pri porođaju ostala bez kisika i monitor za praćenje funkcija mozga
- OŽB Vukovar - Reanimacijski topli stolić sa neopuffom i vagom
- Dom zdravlja Metković (rodilište) - Aspirator, Neopuff, Babay blanket, Transkutani bilirubinometar
- Dom zdravlja "Ante Franulović" (rodilište) - Vela Luka - CTG
uređaj
- Dom zdravlja Sinj (rodilište) – CTG uređaj
- KB Sv. Duh – 2 intenzivna inkubatora i respirator 
 
te su planirane donacije s već prikupljenim sredstvima: 2 intenzivna inkubatora, jedan za KBC Rijeka i drugi za KBC Osijek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Caritas je pokrenuo akciju gradnje stambene zgrade za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti dom

Pozivaju se svi zainteresirani da Povjerenstvu za humanitarne akcije HRT-a dostave svoje prijedloge za 2019. godinu.

IBAN    HR1423400091110343166
Poziv na broj                        07015