16.02.2017.

Osigurajmo im dom jer oni ne mogu živjeti sami


 

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama slavi 60 obljetnicu postojanja 16. svibnja 2017. godine u Velikoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Pokroviteljstvo nad obilježavanjem 60. obljetnice Saveza prihvatili su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. 


U programu će nastupati osobe s intelektualnim teškoćama s Brodskim tamburaškim orkestrom i gostima iznenađenja.U programu će biti predstavljena monografija  povodom 60 obljetnice djelovanja saveza i dodjela priznanja zaslužnim pojedincima.


Povodom ove velike obljetnice želimo preko HRT-ovog projekta kroz redovite emisije HRT i /ili kroz organizirani koncert s isticanjem humanitarnog broja skupiti sredstva za udruge iz pet naših regija (Ploče, Šibenik, Slavonski Brod, Ludbreg, Pula) kako bi se na tim područjima osigurao dom za samostalno stanovanje i renoviranje stana u vlasništvu Saveza.

Prikupiti sredstva želimo kako bi osigurali uvjete da osobe s intelektualnim teškoćama ostanu u  zajednici u kojoj žive ukoliko ne mogu živjeti u obitelji ili im osigurati  mogućnost dolaska u dnevni boravak ukoliko žive u obitelji a ne mogu ostati sami kod kuće.

Svaka udruga iz Ploča , Šibenika, Slavonskog Broda, Pule i Ludbrega sredstva će iskoristiti za kupnju ili renoviranje kuća i stanova. Savez ima u vlasništvu stan u Zagrebu, ulica Marijana Derenčina br 8 koji je derutan i star pa ga treba preurediti za boravak  roditelja koji dolaze u Zagreb sa svojom djecom na liječenje.

Caritas je pokrenuo akciju gradnje stambene zgrade za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti dom

Pozivaju se svi zainteresirani da Povjerenstvu za humanitarne akcije HRT-a dostave svoje prijedloge za 2019. godinu.

IBAN    HR1423400091110343166
Poziv na broj                        07015