03.02.2014.

Odluka o uključenju HRT-a u humanitarne projekte u 2014.


HRVATSKA RADIO TELEVIZIJA
GLAVNI RAVNATELJ HRT-a
Broj: 01-14/102
Zagreb, 31. siječnja 2014.

        
Na temelju članka 19.a i 21. Zakona o HRT-u (NN 137/10 i 76/12), članka 15. stavak 1. točka 27. Statuta HRT-a (N.N. br. 14/13.), odredaba Pravila o postupanju HRT-a u humanitarnim i drugim akcijama radi ostvarivanja humanitarnih ciljeva, kao i javnog poziva za humanitarne i druge akcije u 2014. godini, objavljenog 22. studenog 2013. godine na internetskim stranicama HRT-a, Glavni ravnatelj HRT-a donosi sljedeću

                                                          ODLUKU

Hrvatska radiotelevizija će se tijekom 2014. godine, u skladu s Pravilima o postupanju HRT-a u humanitarnim i drugim akcijama radi ostvarivanja humanitarnih ciljeva uključiti u sljedeće ponuđene akcije/projekte:


- u redovitim emisijama Hrvatske radiotelevizije, u skladu s uredničkom procjenom, najavit će se i/ili popratiti akcije/projekti:
 
• Naziv ponuditelja: HRVATSKI SAVEZ ZA RIJETKE BOLESTI, ZAGREB
      Naziv/cilj projekta: Rijetki ali jednaki – podizanje svjesnosti o rijetkim bolestima
 
• Naziv ponuditelja: HRVATSKA UDRUGA LEUKEMIJA I LIMFOMI, ZAGREB
      Naziv/cilj projekta: Krv je jača nego što misliš
 
• Naziv ponuditelja: UDRUGA ZA SINDROM DOWN - ZAGREB
      Naziv/cilj projekta: Sunčana strana dlana
 
• Naziv ponuditelja: CRVENI NOSEVI – KLAUNOVI DOKTORI, ZAGREB
      Naziv/cilj projekta: Smijeh pomažeTijekom jednog (1) humanitarnog tjedna u sklopu medijskog projekta HRT-a Uz nas niste sami i završnom emisijom na kraju tjedna popratit će se:
 
• Naziv ponuditelja: SAVEZ DRUŠTAVA NAŠA DJECA HRVATSKE, ZAGREB
      Naziv/cilj projekta: Zajedno za osmijeh djeteta u bolnici
 

Projekti u emisijama HRT-a, u skladu s uredničkom procjenom, bit će predstavljeni bez posebnog isticanja humanitarnog broja telefona i žiro-računa, a projekt u sklopu medijskog projekta Uz nas niste sami moći će istaknuti humanitarni broj telefona i žiro-računa. Svi projekti bit će predstavljeni pod zajedničkim nazivom Uz nas niste sami na internetskoj stranici www.uznasnistesami.hrt.hr.


U slučaju da, do ostvarenja suradnje s HRT-om, u udruzi ili projektu kojeg provodi, dođe do povrede bilo kojeg od kriterija navedenog u javnom pozivu iz članka 6. Pravila o postupanju HRT-a u humanitarnim i drugim akcijama radi ostvarivanja humanitarnih ciljeva, HRT zadržava pravo otkazati suradnju na projektu bez otkaznog roka.


Glavni ravnatelj HRT-a
Goran Radman

 

Caritas je pokrenuo akciju gradnje stambene zgrade za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti dom

Pozivaju se svi zainteresirani da Povjerenstvu za humanitarne akcije HRT-a dostave svoje prijedloge za 2019. godinu.

IBAN    HR1423400091110343166
Poziv na broj                        07015