25.05.2013.

Najava za humanitarni projekt „Uz nas niste sami“


 

U medijskom projektu „Uz nas niste sami“ za 2013. godinu  HRT je medijski pokrovitelj, a Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“ organizator vrijedne humanitarne akcije pod nazivom „Palčić gore“. Već od ponedjeljka u našim emisijama „Dobro jutro, Hrvatska“, „Hrvatska uživo“ i mnogim drugima na televiziji i radiju razgovarat ćemo s roditeljima prijevremeno rođene djece, doznati kako su Laura, Bianka i Edi iz humanitarnog spota danas, upoznati najlakšu Palčicu - rođenu sa samo 441 g., te na kraju tjedna, u subotu 1. lipnja, Palčićima posvetiti specijalnu emisiju „Uz nas niste sami“.

 

U subotu 1. lipnja, na I programu HTV-a pratit ćemo izravni prijenos priredbe iz studija HRT-a na Prisavlju  od 20.10-22.10 sata, kada će se prema dogovoru prikupljati sredstva za skrb nedonoščadi. Ovo je druga humanitarna večer organizirana za prikupljanje sredstava za Palčiće. Prvi humanitarni koncert održan je u Ciboni u studenom 2012. godine kada su prikupljena znatna sredstva, ali ne dovoljna za nabavu potrebnih inkubatora i ostalih pomagala za nedonošćad za sve bolnice u Hrvatskoj.

 

Svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca i njihovi roditelji, na žalost,  veoma je niska. Potrebno je  kontinuirano informirati i educirati roditelje, ali i službe zdravstvene, socijalne i odgojno-obrazovne djelatnosti kako bi se pridonijelo dugoročnom napretku.

 

Uz humanitarni koncert  bit će organiziran i  pozivni centar gdje će se poznate osobe iz javnog, društvenog, kulturnog i političkog života Hrvatske javljati na telefonske pozive građana na broj 060 9098.
* Cijena po pozivu iznosi 6,25 kn s uključenim PDV-om

 

„Palčić gore“ naziv je koncerta na kojem će dobrotvorno nastupiti: Boris Novković, Mila Elegović, Soulfingersi, Robert Mareković i Swingersi, Ivana Radovniković, Kim Verson, Ricardo Luque, Libar, Davor Radolfi, Natali Dizdar te nadareni učenici glazbnog učilišta iz Zagreba Ana Stanković za klavirom i  na gitari Frano Živković iz Rijeke.

 

Kroz  priredbu će vas voditi i s gostima razgovarati voditeljice: Karmela Vukov Colić, Sanja Kocijančić Petričević, Nevena Rendeli, Melita Hrengek, Davor Meštrović i Frano Ridjan. 

 

Caritas je pokrenuo akciju gradnje stambene zgrade za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti dom

Pozivaju se svi zainteresirani da Povjerenstvu za humanitarne akcije HRT-a dostave svoje prijedloge za 2019. godinu.

IBAN    HR1423400091110343166
Poziv na broj                        07015