25.05.2013.

Najava za humanitarni projekt „Uz nas niste sami“


 

U medijskom projektu „Uz nas niste sami“ za 2013. godinu  HRT je medijski pokrovitelj, a Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“ organizator vrijedne humanitarne akcije pod nazivom „Palčić gore“. Već od ponedjeljka u našim emisijama „Dobro jutro, Hrvatska“, „Hrvatska uživo“ i mnogim drugima na televiziji i radiju razgovarat ćemo s roditeljima prijevremeno rođene djece, doznati kako su Laura, Bianka i Edi iz humanitarnog spota danas, upoznati najlakšu Palčicu - rođenu sa samo 441 g., te na kraju tjedna, u subotu 1. lipnja, Palčićima posvetiti specijalnu emisiju „Uz nas niste sami“.

 

U subotu 1. lipnja, na I programu HTV-a pratit ćemo izravni prijenos priredbe iz studija HRT-a na Prisavlju  od 20.10-22.10 sata, kada će se prema dogovoru prikupljati sredstva za skrb nedonoščadi. Ovo je druga humanitarna večer organizirana za prikupljanje sredstava za Palčiće. Prvi humanitarni koncert održan je u Ciboni u studenom 2012. godine kada su prikupljena znatna sredstva, ali ne dovoljna za nabavu potrebnih inkubatora i ostalih pomagala za nedonošćad za sve bolnice u Hrvatskoj.

 

Svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca i njihovi roditelji, na žalost,  veoma je niska. Potrebno je  kontinuirano informirati i educirati roditelje, ali i službe zdravstvene, socijalne i odgojno-obrazovne djelatnosti kako bi se pridonijelo dugoročnom napretku.

 

Uz humanitarni koncert  bit će organiziran i  pozivni centar gdje će se poznate osobe iz javnog, društvenog, kulturnog i političkog života Hrvatske javljati na telefonske pozive građana na broj 060 9098.
* Cijena po pozivu iznosi 6,25 kn s uključenim PDV-om

 

„Palčić gore“ naziv je koncerta na kojem će dobrotvorno nastupiti: Boris Novković, Mila Elegović, Soulfingersi, Robert Mareković i Swingersi, Ivana Radovniković, Kim Verson, Ricardo Luque, Libar, Davor Radolfi, Natali Dizdar te nadareni učenici glazbnog učilišta iz Zagreba Ana Stanković za klavirom i  na gitari Frano Živković iz Rijeke.

 

Kroz  priredbu će vas voditi i s gostima razgovarati voditeljice: Karmela Vukov Colić, Sanja Kocijančić Petričević, Nevena Rendeli, Melita Hrengek, Davor Meštrović i Frano Ridjan.