16.02.2017.

Kruh za poslije


 

Naša krovna humanitarna inicijativa bez roka trajanja je KRUH ZA POSLIJE u kojoj prilikom uobičajene kupnje u svojoj lokalnoj pekarnici možete uplatiti kruh za nekoga tko si to ne može priuštiti. Kruh za poslije trenutno traje već gotovo četiri godine, a provodi se na petstotinjak prodajnih mjesta u Hrvatskoj.

Proširila se i u susjedne nam BiH, Sloveniju, Crnu Goru, Srbiju i Slovačku. Na ovaj način godišnje se podijeli 250 000 kruha, a 700 obitelji dnevno dobije ovu namirnicu na stol.

Nadovezujući se na novinske napise o gladnoj djeci u školama, odlučili smo osobno provjeriti situaciju i u razgovoru s nekolicinom ravnatelja osnovnih škola potvrđena nam je istinitost napisa. U prosincu 2014. godine pokrenuli smo akciju prikupljanja novčanih donacija za obroke djeci u školama DA NITI JEDNO DIJETE U HRVATSKOJ NE BUDE GLADNO.

Cilj je bio pomoći onim skupinama djece koja nisu u programu socijalne skrbi iz razloga što im roditelji rade, ali mjesecima ne primaju plaću, pod ovrhama su, iz mnogobrojnih su obitelji s malim primanjima...

HRT nas je tijekom 2015. godine maksimalno podržao kroz humanitarno medijsku kampanju UZ NAS NISTE SAMI. Rezultat: Ministarstvo socijalne politike i mladih osiguralo je sredstva iz državnog proračuna i 17500 djece je dobilo besplatne obroke u školskoj godini 2015/2016. U školskoj godini 2016/2017 u projekt besplatne prehrane uključeno je 23000 djece.

Unatoč velikoj brojci djece uključene u projekt svim mališanima u potrebi nije osiguran besplatan obrok. Članovi Humanitarne udruge Portal Dobrote koji su i sami roditelji, ali prije svega borci za neku bolju Hrvatsku, ponovno pokreću akciju „Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“ s ciljem osiguravanja besplatnih obroka upravo za te  mališane.

Želja nam je da djeca što prije sjednu za stol zajedno sa svojim školskim prijateljima i s veseljem pojedu topli obrok koji je, na žalost, nekima i jedini topli obrok u danu!

Medijskim putem, uz poruku djeci, želimo poslati poruku roditeljima, nastavnicima, lokalnim samoupravama i državnim institucijma, ali i cijeloj zajednici da u rješavanju problema moramo sudjelovati svi bez iznimke i da nitko neće probleme riješiti umjesto nas.

broj žiro-računa: HR1624020061100718880

Caritas je pokrenuo akciju gradnje stambene zgrade za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti dom

Pozivaju se svi zainteresirani da Povjerenstvu za humanitarne akcije HRT-a dostave svoje prijedloge za 2019. godinu.

IBAN    HR1423400091110343166
Poziv na broj                        07015