05.11.2012.

Koncert: Pjesmom za Palčiće


 


U medijskoj akciji "Uz nas niste sami" za 2012. godinu HRT se odlučio kroz niz svojih emisija prezentirati 28 projekata koji su pristigli na javni poziv početkom godine. U petak 16. studenoga, na Prvom programu HTV-a iz Cibone u Zagrebu pratit ćemo prijenos priredbe na kojoj će se prikupljati sredstva za skrb o nedonoščadi.

HRT je medijski pokrovitelj, a Klub roditelja nedonoščadi "Palčići" organizator ovog vrijednog humanitarnog projekta pod nazivom "Palčić gore".

Svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca i njihovi roditelji, na žalost, veoma je niska. Potrebno je kontinuirano informirati i educirati roditelje, ali i službe zdravstvene, socijalne i odgojno-obrazovne djelatnosti kako bi se pridonijelo dugoročnom napretku.

Uz humanitarni koncert u Ciboni će biti organiziran i pozivni centar gdje će se poznate osobe iz javnog, društvenog, kulturnog i političkog života Hrvatske javljati na telefonske pozive građana na broj 060 9098.

"Pjesmom za Palčiće" naziv je koncerta na kojem će dobrotvorno nastupiti: Marko Tolja, Matko Jelavić i grupa Best, Magazin, Colonia, Kraljevi ulice, Stavros, Shorty, Baruni, Berny@Taz Soldo i plesne skupine "Megablast", "Step by step" te Plesni centar "Zagreb".

Kroz priredbu će vas voditi i s gostima razgovarati voditeljice: Karmela Vukov Colić, Daniela Trbović, Mila Horvat, Nevena Rendeli, Uršula Tolj, Melita Hrengek i Marina Medved, a izravno iz bolnice Sveti Duh u Zagrebu s novootvorenog Odjela za neonatologiju javit će se novinarka Sanja Kocijančić Petričević.


Producenti: Dunja Sablić, Rajko Pavlović, Neven Domljan
Redateljica: Mirena Stijačić
Urednica i scenaristica: Vedrana Međimorec
Urednik projekta: Božidar Essert

Caritas je pokrenuo akciju gradnje stambene zgrade za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti dom

Pozivaju se svi zainteresirani da Povjerenstvu za humanitarne akcije HRT-a dostave svoje prijedloge za 2019. godinu.

IBAN    HR1423400091110343166
Poziv na broj                        07015