04.02.2015.

‘Da nijedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno’


 

Humanitarna udruga Portal dobrote pokrenula je akciju pod nazivom “Da nijedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno”, kojom se prikupljaju novčane donacije za djecu kojoj roditelji nisu u mogućnosti platiti obrok u školi. Akcija je krenula početkom prosinca. 

Cilj akcije Portala dobrote je pomoći onim skupinama djece koja nisu u programu socijalne pomoći jer im roditelji rade, ali mjesecima ne primaju plaću, pod ovrhama su, iz mnogobrojnih su obitelji s malim primanjima. Predsjednica Udruge Portal dobrote, Sanja Bijonda, najavljuje da će sve prikupljene donacije uplaćivati izravno na račune škola.

Tajči pomaže akciji u SAD-u

Hvalevrijednoj akciji pridružila se i kantautorica i kreativna umjetnica Tajči Cameron novom pjesmom UzoritaPjesma Uzorita hrvatske spisateljice Lare Hajdarpašić te kompozitora Gorana Topolovca govori o pružanju nade, ljubavi i svjetla. Kada je za pomoć Portal dobrote pristupio Tajči, shvatila je da si savršeno odgovaraju.

Akciji se pridružio i HRT, pa će gledatelji i slušatelji u radijskim i televizijskim emisijama biti upoznati s tijekom kampanje.


“Nema malene pomoći; bilo kakva pomoć je velika pomoć'”

Četiri skromne hrvatske žene: sestre SanjaTanja Josipa Bijonda te njihova bliska prijateljica Petra Mikićudružile su se u borbi protiv ovog neprihvatljivog gladovanja unutar šire hrvatske zajednice. One su ujedno i začetnice programa “Kruh za poslije!” u kojem dobročinitelji u dućanu plate svoj kruh i još jedan dodatan koji se ostavlja sa strane kako bi ga poslije uzela neka obitelj koja se svakodnevno bori s neimaštinom i nedostatkom hrane.

Portal dobrote novom akcijom želi na jednostavan i učinkovit način pružiti tople, hranjive obroke u školama učenicima čiji želuci obično po cijeli dan budu prazni. 

Vrijeme je da se sjetimo zaboravljenih, čujemo one koji šute i nahranimo gladne. Vrijeme je da pomognemo ženama kao što su Sanja, Tanja, Josipa i Petra u stvaranju kulture osnaživanja, djelovanja i inovacije u narodu koji gubi nadu za bolje sutra. 

Pridružite se Facebook grupi 'Waking Up For Good' (Buđenje za dobro) i dijelite poruku s prijateljima.   


Djeco, šaljite crteže

Pozivamo djecu iz cijele Hrvatske da se uključe u akciju "Da nijedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno" i na Portala dobrote ili na naše stranice šalju fotografije svojih crteža na temu pomaganje drugima. Radove ćemo objaviti na portalu HRT-a, društvenim mrežama i u emisiji Hrvatska uživo