04.02.2015.

‘Da nijedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno’


 

Humanitarna udruga Portal dobrote pokrenula je akciju pod nazivom “Da nijedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno”, kojom se prikupljaju novčane donacije za djecu kojoj roditelji nisu u mogućnosti platiti obrok u školi. Akcija je krenula početkom prosinca. 

Cilj akcije Portala dobrote je pomoći onim skupinama djece koja nisu u programu socijalne pomoći jer im roditelji rade, ali mjesecima ne primaju plaću, pod ovrhama su, iz mnogobrojnih su obitelji s malim primanjima. Predsjednica Udruge Portal dobrote, Sanja Bijonda, najavljuje da će sve prikupljene donacije uplaćivati izravno na račune škola.

Tajči pomaže akciji u SAD-u

Hvalevrijednoj akciji pridružila se i kantautorica i kreativna umjetnica Tajči Cameron novom pjesmom UzoritaPjesma Uzorita hrvatske spisateljice Lare Hajdarpašić te kompozitora Gorana Topolovca govori o pružanju nade, ljubavi i svjetla. Kada je za pomoć Portal dobrote pristupio Tajči, shvatila je da si savršeno odgovaraju.

Akciji se pridružio i HRT, pa će gledatelji i slušatelji u radijskim i televizijskim emisijama biti upoznati s tijekom kampanje.


“Nema malene pomoći; bilo kakva pomoć je velika pomoć'”

Četiri skromne hrvatske žene: sestre SanjaTanja Josipa Bijonda te njihova bliska prijateljica Petra Mikićudružile su se u borbi protiv ovog neprihvatljivog gladovanja unutar šire hrvatske zajednice. One su ujedno i začetnice programa “Kruh za poslije!” u kojem dobročinitelji u dućanu plate svoj kruh i još jedan dodatan koji se ostavlja sa strane kako bi ga poslije uzela neka obitelj koja se svakodnevno bori s neimaštinom i nedostatkom hrane.

Portal dobrote novom akcijom želi na jednostavan i učinkovit način pružiti tople, hranjive obroke u školama učenicima čiji želuci obično po cijeli dan budu prazni. 

Vrijeme je da se sjetimo zaboravljenih, čujemo one koji šute i nahranimo gladne. Vrijeme je da pomognemo ženama kao što su Sanja, Tanja, Josipa i Petra u stvaranju kulture osnaživanja, djelovanja i inovacije u narodu koji gubi nadu za bolje sutra. 

Pridružite se Facebook grupi 'Waking Up For Good' (Buđenje za dobro) i dijelite poruku s prijateljima.   


Djeco, šaljite crteže

Pozivamo djecu iz cijele Hrvatske da se uključe u akciju "Da nijedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno" i na Portala dobrote ili na naše stranice šalju fotografije svojih crteža na temu pomaganje drugima. Radove ćemo objaviti na portalu HRT-a, društvenim mrežama i u emisiji Hrvatska uživo

 

Caritas je pokrenuo akciju gradnje stambene zgrade za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti dom

Pozivaju se svi zainteresirani da Povjerenstvu za humanitarne akcije HRT-a dostave svoje prijedloge za 2019. godinu.

IBAN    HR1423400091110343166
Poziv na broj                        07015