21.03.2013.

Centar za rehabilitaciju "MIR"


 

Centar za rehabilitaciju MIR, Kaštel Novi, Rudine javna je ustanova socijalne skrbi koja nudi smještaj i rehabilitaciju za djecu, mladež i odrasle) s intelektualnim teškoćama (mentalna retardacija) i pridruženim oštećenjima.

Prema najsuvremenijim metodama struke, u vrhunskim uvjetima i s vrhunskim stručnim kadrom (defektolozi, psiholog, logoped, socijalni radnik, fizioterapeut, radni terapeuti, medicinske sestre, odgojitelji visoke stručne spreme i dr.), kroz razne programe habilitacije, rehabilitacije, osposobljavanja za samostalan život i druge oblike samozbrinjavanja - ovoj populaciji s posebnim potrebama pružamo stručnu pomoć i podršku za uključivanje u redovito socijalno okruženje.

Centar MIR ima priznanja i meritorne potvrde da ovaj posao i ovu djelatnost obavlja prema načelima dobre prakse i izvrsnosti: Centar MIR je metodološki centar za djecu s teškoćama u razvoju, imamo certifikat ISO 9001 : 2008; imamo europsku nagradu ENTENTE FLORALE za human rad na dobrobit hendikepiranih itd.

U mediteranskom okružju kaštelanske rivijere, dostupnom svim oblicima suvremenog prometa  hrvatskih i europskih destinacija stambeni i drugi objekti Centra MIR  okruženje su u kojemu osobe s posebnim potrebama ostvaruju neposredne kontakte u gradu Kaštelu. 

Zajednice samostalnog stanovanja korisnika Centra MIR u obiteljskoj kući u  Kaštel Štafiliću i dvosobnom stanu u Solinu, uz rad njihovih korisnika u otvorenoj privredi, - vrhunac su postignuća ravnopravnosti osoba s posebnim potrebama i socijalne sredine u kojoj žive.


Kontakti mogući u svako vrijeme:
tel.:
099 35 29 348
021 798 380
021 798 381
fax:
021 798 383
mail:
mir(at)st.t-com.hr
borislav.maricic(at)gmail.com