21.03.2013.

Centar za rehabilitaciju "MIR"


 

Centar za rehabilitaciju MIR, Kaštel Novi, Rudine javna je ustanova socijalne skrbi koja nudi smještaj i rehabilitaciju za djecu, mladež i odrasle) s intelektualnim teškoćama (mentalna retardacija) i pridruženim oštećenjima.

Prema najsuvremenijim metodama struke, u vrhunskim uvjetima i s vrhunskim stručnim kadrom (defektolozi, psiholog, logoped, socijalni radnik, fizioterapeut, radni terapeuti, medicinske sestre, odgojitelji visoke stručne spreme i dr.), kroz razne programe habilitacije, rehabilitacije, osposobljavanja za samostalan život i druge oblike samozbrinjavanja - ovoj populaciji s posebnim potrebama pružamo stručnu pomoć i podršku za uključivanje u redovito socijalno okruženje.

Centar MIR ima priznanja i meritorne potvrde da ovaj posao i ovu djelatnost obavlja prema načelima dobre prakse i izvrsnosti: Centar MIR je metodološki centar za djecu s teškoćama u razvoju, imamo certifikat ISO 9001 : 2008; imamo europsku nagradu ENTENTE FLORALE za human rad na dobrobit hendikepiranih itd.

U mediteranskom okružju kaštelanske rivijere, dostupnom svim oblicima suvremenog prometa  hrvatskih i europskih destinacija stambeni i drugi objekti Centra MIR  okruženje su u kojemu osobe s posebnim potrebama ostvaruju neposredne kontakte u gradu Kaštelu. 

Zajednice samostalnog stanovanja korisnika Centra MIR u obiteljskoj kući u  Kaštel Štafiliću i dvosobnom stanu u Solinu, uz rad njihovih korisnika u otvorenoj privredi, - vrhunac su postignuća ravnopravnosti osoba s posebnim potrebama i socijalne sredine u kojoj žive.


Kontakti mogući u svako vrijeme:
tel.:
099 35 29 348
021 798 380
021 798 381
fax:
021 798 383
mail:
mir(at)st.t-com.hr
borislav.maricic(at)gmail.com

Caritas je pokrenuo akciju gradnje stambene zgrade za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti dom

Pozivaju se svi zainteresirani da Povjerenstvu za humanitarne akcije HRT-a dostave svoje prijedloge za 2019. godinu.

IBAN    HR1423400091110343166
Poziv na broj                        07015