27.11.2012.

Broš "Uz nas niste sami" u fundusu tradicijskog nakita


 

Broš HRT-ove humanitarne akcije "Uz nas niste sami" koji na jedinstven način simbolizira plemenitost i humanost ovog projekta uvršten je u fundus Zbirke tradicijskog nakita Etnografskog muzeja u Zagrebu.

Ovaj atraktivan zaštitni znak nacionalne humanitarne akcije nastao je na HRT-u. Dizajnirala ga je Tanja Momčilović, a već njegovo prvo predstavljanje naišlo je na neskrivene simpatije i odobravanje.

„Kao voditeljica zbirke ovaj suvremeni nakit smatram vrijednim dijelom recentne narodne kitnje i rijetkog zajedništva. On simbolizira zajedničke napore medija te kulturne, sportske i opće društvene javnosti na jednom velikom humanitarnom projektu.“ naglasila je muzejska savjetnica i voditeljica Zbirke tradicijskog nakita Ivanka Ivkanec.

„Dizajn broša inspiriran je cvijetom maslačka. Sjemenke maslačka, lagane, osjetljive i neotporne zajedno čine cjelinu koja je prepoznatljiva kao jedan cvijet, no kada se odvoje svaka je posebna jedinka koja predstavlja novi život.“ slikovito je objasnila Tanja.

Dizajnom broša željela se istaknuti priroda akcije u kojoj sudjeluju humanitarne organizacije različitih tipova i mnogo pojedinaca, a koji su ključni za ostvarivanje zajedničkog cilja - pomaganja i pružanja nade u novi život.

Caritas je pokrenuo akciju gradnje stambene zgrade za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti dom

Pozivaju se svi zainteresirani da Povjerenstvu za humanitarne akcije HRT-a dostave svoje prijedloge za 2019. godinu.

IBAN    HR1423400091110343166
Poziv na broj                        07015