Projekti od 13. do 18. lipnja


U prvom humanitarnom tjednu „Uz nas niste sami“ Hrvatska radiotelevizija medijski će pratiti akciju prikupljanja sredstava za pet projekata koji se mogu svesti pod zajednički nazivnik „pomozimo djeci i mladima“.

Naime, četiri udruge (Rotary Club Zrinjevac, Ruka dobrote, Artus, Centar za nove Inicijative u suradnji s Crvenim križem) i Zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu pokrenule su projekte za čije će se medijsko praćenje u prvom humanitarnom tjednu „Uz nas niste sami“ od 13. do 18. lipnja 2011. godine pobrinuti Hrvatska radiotelevizija.

Medijsko praćenje ostvarit će se kroz dnevne emisije Dobro jutro, Hrvatska i Hrvatska uživo, te mnoge druge emisije, kao što su: Puls Hrvatske, Misija: Zajedno, 8. kat…

Prvi humanitarni medijski tjedan akcije „Uz nas niste sami“ završit će 18. lipnja 2011. specijalnom emisijom na Prvom programu HTV-a od 20.10 do 22.10.

 

 

CENTAR ZA NOVE INICIJATIVE i HRVATSKI CRVENI KRIŽ

U zajedničkom projektu napravit će se rekonstrukcija 200 m2 Doma za djecu u Dugavama radi poboljšanja uvjeta smještaja djece bez pratnje.

UDRUGA RUKA DOBROTE

Tijekom humanitarnog tjedna Udruga će nastojati prikupiti sredstva za Dječji dom „Sv. Ana“ u Vinkovcima, te obnovu ljetovališta u Supetru na otoku Braču.

ROTARY KLUB ZAGREB – ZRINJEVAC

Projektom koji je pokrenut još u rujnu 2010. godine želi se pridonijeti lakšem uključenju u zajednicu odgajanika odgojnog zavoda Turopolje nakon izlaska iz zavoda.

UDRUGA ARTUS

Udruga radi na poticanju kreativnosti i inovativnosti djece i mladih kroz obrazovne i kulturno-umjetničke sadržaje. Projekt „Vile i vilenjaci“ prvi je u nizu projekata udruge.

NACIONALNA ZAKLADA ZA POTPORU UČENIČKOM I STUDENTSKOM STANDARDU

Svrha projekta je dodjeljivanje pomoći onim učenicima koji nemaju istu priliku, tj. pristup obrazovanju, kako bi se svima omogućili isti uvjeti školovanja.

Caritas je pokrenuo akciju gradnje stambene zgrade za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti dom

Pozivaju se svi zainteresirani da Povjerenstvu za humanitarne akcije HRT-a dostave svoje prijedloge za 2019. godinu.

IBAN    HR1423400091110343166
Poziv na broj                        07015