Projekti od 13. do 18. lipnja


U prvom humanitarnom tjednu „Uz nas niste sami“ Hrvatska radiotelevizija medijski će pratiti akciju prikupljanja sredstava za pet projekata koji se mogu svesti pod zajednički nazivnik „pomozimo djeci i mladima“.

Naime, četiri udruge (Rotary Club Zrinjevac, Ruka dobrote, Artus, Centar za nove Inicijative u suradnji s Crvenim križem) i Zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu pokrenule su projekte za čije će se medijsko praćenje u prvom humanitarnom tjednu „Uz nas niste sami“ od 13. do 18. lipnja 2011. godine pobrinuti Hrvatska radiotelevizija.

Medijsko praćenje ostvarit će se kroz dnevne emisije Dobro jutro, Hrvatska i Hrvatska uživo, te mnoge druge emisije, kao što su: Puls Hrvatske, Misija: Zajedno, 8. kat…

Prvi humanitarni medijski tjedan akcije „Uz nas niste sami“ završit će 18. lipnja 2011. specijalnom emisijom na Prvom programu HTV-a od 20.10 do 22.10.

 

 

CENTAR ZA NOVE INICIJATIVE i HRVATSKI CRVENI KRIŽ

U zajedničkom projektu napravit će se rekonstrukcija 200 m2 Doma za djecu u Dugavama radi poboljšanja uvjeta smještaja djece bez pratnje.

UDRUGA RUKA DOBROTE

Tijekom humanitarnog tjedna Udruga će nastojati prikupiti sredstva za Dječji dom „Sv. Ana“ u Vinkovcima, te obnovu ljetovališta u Supetru na otoku Braču.

ROTARY KLUB ZAGREB – ZRINJEVAC

Projektom koji je pokrenut još u rujnu 2010. godine želi se pridonijeti lakšem uključenju u zajednicu odgajanika odgojnog zavoda Turopolje nakon izlaska iz zavoda.

UDRUGA ARTUS

Udruga radi na poticanju kreativnosti i inovativnosti djece i mladih kroz obrazovne i kulturno-umjetničke sadržaje. Projekt „Vile i vilenjaci“ prvi je u nizu projekata udruge.

NACIONALNA ZAKLADA ZA POTPORU UČENIČKOM I STUDENTSKOM STANDARDU

Svrha projekta je dodjeljivanje pomoći onim učenicima koji nemaju istu priliku, tj. pristup obrazovanju, kako bi se svima omogućili isti uvjeti školovanja.